• Home
  • /
  • Asuminen
  • /
  • Vinkit täydellisen vaatehuoneen suunnitteluun

Vinkit täydellisen vaatehuoneen suunnitteluun

Vaatehuone

Tiedätkö sen tunteen, kun avaat aamulla unisena vaatehuoneen oven ja sinua odottaa hallitsematon kaaos? Silti pitäisi löytää päälle laitettava taas uuteen päivään. Todennäköisesti jossain vaiheessa päätät, että nyt on aika tehdä loppu kaaokselle. Mistä siis aloittaa.

Vaatehuoneen suunnittelu

Vaatehuoneen kuntoon laittaminen on järkevintä aloittaa suunnittelulla siitä, mitä kaikkea vaatehuoneeseen tulee ja kuinka paljon tilaa millekin vaatteelle ja asusteelle vaatehuoneessa tarvitaan. Puhumattakaan kaikesta muusta mitä vaatehuoneen kätköihin haluat laittaa. Suunnitelma on tärkeää tehdä huolella. Sillä varmistetaan se, että jokaiselle vaatteelle, asusteelle ja muulle tuotteelle on oma paikkansa ja näin vaatehuone pysyy tulevaisuudessa hyvässä järjestyksessä. Tämän jälkeen alkaa varsinainen suunnittelu. Jokaiselle vaatehuoneeseen tulevalle tuotteelle suunnitellaan juuri sen tuotteen tarvitsema ratkaisu.

Vaatehuoneeseen on hyvä suunnitella hyllyjä, henkareita, omat paikat kengille ja koruille sekä vöille ja huiveille. Mitä paremmin suunnittelun tekee, sitä parempi lopputulos on. Jokaiselle vaatehuoneeseen tulevalle tuotteelle on saatavilla erilaisia erittäin käteviä säilytysratkaisuja. Kengille on omanlaisensa telineet tai rampit, henkarit voi laittaa joko perinteisesti niin, että vain vaatteesta näkyy käyttäjälle vain olkapää ja hiha tai laittaa henkaritelineen niin, että vaatteet näkyvät kätevästi eri tasoissa ja ovat suoraan käyttäjänsä nähtävissä. Tämä auttaa muun muassa siihen, että jokaista vaatetta ei tarvitse erikseen ottaa henkarista nähdäkseen mikä se on vaan jokaisen vaatteen näkee kätevästi suoraan henkarista. Koruille on vaatehuoneeseen saatavissa erilaisia koruille suunniteltuja telineitä ja lokerikkoja sekä roikkuvia kokonaisuuksia, joista jokaisen korun näkee helposti ilman, että koruja täytyisi ottaa pois telineestään. Tällaiset telineet ovat kasvattaneet suosiotaan huomattavasti viime aikoina. Näitä telineitä on saatavana myös vaatekaapin oviin kiinnitettävinä ja ne ovat erittäin monikäyttöisiä. Niitä on saatavilla myös hyvin edulliseen hintaan. Vöille on myös omat säilytyskokonaisuutensa ja ne voi säilöä joko rullalle yksittäin lokeroihin, rullata ne vierekkäin koriin tai pussukkaan, ripustaa ne joko naulakkoon tai niille valmiiksi suunniteltuun telineeseen, jolloin jokaisen vyön saa telineestä pois ilman, että muita vöitä täytyisi siirtää tai irrottaa.

Hatuille on omat hattulaatikkonsa sekä erilaisia muita säilytysratkaisuja kuten päitä, joiden päälle hienoimmat hatut voi vaatehuoneessa säilöä. Vaatehuoneen suunnittelussa kannattaa ottaa huomioon myös ne muut tavarat, joita vaatehuoneeseen on suunnitellut laittavansa. Niille kannattaa suunnitella omat selkeät ja sopivat laatikot, joihin on hyvä merkata huolella jokaisen laatikon sisältö. Se helpottaa huomattavasti tulevaa vaatehuoneen käyttöä. Jos vaatehuoneen suunnitelman tekeminen tuntuu edelleen ylitsepääsemättömältä tai haluat varmistaa etukäteen, että olet ottanut vaatehuoneen suunnittelussa kaiken mahdollisen huomioon, voit aina kääntyä ammattilaisen puoleen. Heitä löydät eri aloilta. Osa on liikkeiden omia suunnittelijoita, jotka myyvät ja suunnittelevat vaatehuoneet omien tuoteratkaisujensa pohjalta. On myös olemassa ammattijärjestäjiä, joiden avulla voit suunnitella oman vaatehuoneesi ilman mitään rajoitteita.

Materiaalit ja järjestelmät

Useat yritykset myyvät yllä olevia ratkaisuja. Niitä voi ostaa joko kaikki samasta paikasta tai sitten kerätä parhaat kokonaisuudet tai osat yhdestä paikasta ja toiset toisesta. Tässä vaihtoehdossa on toki enemmän työtä, mutta lopputulos on juuri haluamasi näköinen ja palvelee sinua vuosia eteenpäin. Netti on luonnollisesti hyvä paikka löytää erilaisia ratkaisuja kuvineen ja tilausosoitteineen. Näissä on hyvä muistaa se, että laatu vaihtelee ja toisaalta se, että laatu tuo yleensä mukanaan kestävyyttä. Tämä on tärkeää varsinkin niiden säilytysratkaisujen osalta, joita käytetään paljon tai jotka joutuvat kuormituksen kohteeksi esimerkiksi painonsa puolesta. Jokainen kuitenkin valitsee juuri itselleen parhaat ratkaisut.

Vaatekaapit

Vaatekaappi ja ovi

Vaatekaappeihin soveltuu myös moni edellä mainittu vaatehuoneeseen sopiva ratkaisu. Vaikka tilaa onkin vähemmän, saa vaatekaapeista hyvällä suunnittelulla erittäin toimivia. Vaatekaappeja voi suunnitella hylly ja osio kerrallaan ja hyvin suunniteltuhan on jo puoliksi tehty. Vaatekaappiin saa samalla tavalla osiot kengille, sukille, alusvaatteille, koruille vöille ja hatuille sekä muulle tarpeelliselle, kuin vaatehuoneeseenkin. Hyllyvälit saa valita itse ja vaatekaappeihin saa myös erillisiä valoja. Näin kaappi ei ole huonosti valaistu ja vaatteet löytyvät helpommin. Kokonaisuuden kruunaa vaatekaappi liukuovi, joka on suunniteltu käteväksi lisäelementiksi tekemään vaatekaapistasi entistä käytännöllisemmän.

Liukuovivaihtoehtoja löytyy aina perinteisestä suorasta valkoisesta ovesta peililiukuoviin. Niissä on se hyvä puoli, että erillistä kokovartalopeiliä ei enää tarvita.